Muur laten slopen

muur slopen amsterdamMuur slopen of door laten breken om een grotere ruimte te realiseren? Bijvoorbeeld om een open keuken te creëren of om van 2 slaapkamers één grote master bedroom te maken. Even een muur eruit slopen lijkt makkelijker dan het is. Vooral wanneer het om een draagmuur gaat.

Sloopbedrijf Amsterdam kan voor u elke muur, dragend of niet, op een veilige manier slopen

Of het nu om een wand van ytong gaat, een muur van baksteen (metselwerk) of een betonmuur: wij kunnen iedere muur slopen. Het slopen van een draagmuur behoort ook tot de mogelijkheden. Inclusief stempelen en plaatsen van een constructiebalk. Let op: voor het laten slopen van een draagmuur moet u een constructieberekening laten maken. Daarnaast moet u ook een vergunning aanvragen of sloopmelding doen bij uw gemeente.

Werkwijze muur slopen

betonmuur slopenHoe wij uw muur gaan slopen hangt af om welke soort muur het gaat. Is dit bijvoorbeeld een gemetselde muur dan gebruiken we hoofdzakelijk onze handmoker. Wanneer de muur bijvoorbeeld dubbel is gemetseld of het cement er tussen is keihard dan gebruiken we onze elektrische breekhamers. Bij het slopen van een betonmuur gebruiken we altijd een elektrische breekhamer. Afhankelijk van de dikte en de hardheid gebruiken we een lichtere of een hele zware breekhamer. Bij hele dikke gewapende betonmuren gebruiken we een minikraan met hakbeitel functie.

Behalve het sloopgereedschap hebben we ook een ladder of kamersteiger nodig, betonschaar om de wapening door te knippen, een slijptol, kruiwagens om het puin af te voeren, etc. Voor iedere muur hebben wij de mankracht, het juiste gereedschap en al het materiaal in huis!

Draagmuur slopen

Bij een draagmuur slopen komt iets meer kijken dan alleen het wegbreken van de muur en opruimen van het puin. Zoals de naam het al zegt, een draagmuur draagt iets. Over het algemeen is dit de vloer van de bovenverdieping of het dak dat gedragen wordt door deze muur. Bij het slopen van een draagmuur zal er eerst gestempeld moeten worden. Dit zodat de boel niet naar beneden komt tijdens het wegslopen van de muur. Sloopbedrijf Amsterdam zorgt ervoor dat alles op een verantwoorde en veilige manier wordt gesloopt.

Constructieberekening en balk

constructieberekening draagmuur slopenBij het laten slopen van een draagmuur komen nog meer zaken kijken die belangrijk zijn. Zo moet u bijvoorbeeld een constructeur inschakelen om een constructieberekening te laten maken. Dit is om te bepalen welk type constructiebalk er in moet. Dit kan een HEA, HEB, HEM, IPE of andere balk zijn.

Iedere constructiebalk heeft zijn eigen specifieke kenmerken en draagvermogen.

Daarnaast moet er bij uw gemeente ook een vergunning worden aangevraagd wanneer u een draagmuur wilt laten slopen. Als u meerdere sloopwerkzaamheden heeft moet u tevens een sloopmelding doen bij uw gemeente. Een sloopmelding kan gewoon via het omgevingsloket en wanneer er minder dan 10 m3 afval vrijkomt is dit niet vergunningsplichtig, een melding alleen is dan voldoende.

Muur slopen bedrijf

Het komt regelmatig voor dat we worden ingeschakeld door bedrijven die in hun pand een muur willen laten slopen. Dit kunnen allerlei soorten muren zijn. Zo hebben we al eens een vuurwerkopslag moeten slopen met hele dikke betonmuren, een wand van 35 meter lang en 7 meter hoog in een groot kantoorgebouw en ook hebben we regelmatig dat we systeemwanden en overige wanden moeten verwijderen uit kantoren. Welke muur of wand u ook gesloopt en verwijderd wilt hebben, Sloopbedrijf Amsterdam sloopt iedere muur!

Afval afvoeren

Uiteraard komt er tijdens de sloop ook veel puin vrij. Dit puin zal allemaal naar buiten gebracht moeten worden en naar gelang van de hoeveelheid puin wordt dit in de bus, op de aanhanger of in de door ons meegebrachte puincontainer gegooid. Woont u bijvoorbeeld in een appartement dan zullen we de galerij, de lifthal boven, de lift zelf en de centrale hal beneden afdekken en beschermen om vuil en beschadigingen te voorkomen. Het vrijgekomen puin wordt naar een afvalverwerker vervoerd waarna het puin gerecycled wordt en o.a. weer als wegverharding wordt gebruikt.

Prijs muur slopen

Een prijs voor het laten slopen van een muur is hier moeilijk te zeggen. Een simpel muurtje in de tuin slopen is natuurlijk een stuk goedkoper dan een dragende muur in uw woning slopen. Om de prijs te kunnen bepalen hebben we dus wat meer informatie nodig. Deze benodigde informatie kunt u allemaal aangeven op ons offerte formulier. Wat we in ieder geval echt moeten weten is het volgende:

  1. Afmetingen muur (lengte, hoogte)
  2. Dikte van de muur
  3. Soort materiaal (gipsblokken, baksteen, beton, etc)
  4. Op welke verdieping bevindt de muur zich

Als wij op bovenstaande 4 vragen een antwoord hebben kunnen wij vooraf een exacte prijs bepalen voor het laten slopen van uw muur. Wij raden u dan ook aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen als u van plan bent om nu of binnenkort uw muur wilt laten slopen.

Offerte muur slopen

Een offerte aanvragen voor het laten slopen van een muur is gratis en geheel vrijblijvend en het verplicht u verder ook tot helemaal niets. Geef ons zoveel mogelijk informatie over uw muur en voeg ook één of meerdere fotos aan uw aanvraag toe zodat we een goed beeld krijgen van de werkzaamheden.

Vandaag een offerte aanvragen is vandaag ook meteen de exacte prijs! Onze offertes zijn altijd voorzien van een vaste, lage, alles inclusief prijs. Het bedrag wat in onze offerte staat is het bedrag dat u moet betalen, niets meer! Onze prijzen zijn inclusief voorrijkosten, materiaalkosten, stortkosten afval en andere overige kosten. Ga naar het offerte formulier.

[ratings id=”3041″]

SloopbedrijfAmsterdam

Voor al uw sloopwerken groot en klein die voor kunnen komen tijdens een verbouwing of renovatie. Wij kunnen u goed van dienst zijn bij de relatief kleinere sloop klussen zoals een badkamer slopen, vloertegels verwijderen, keuken verwijderen, etc. Daarnaast voeren wij ook grotere projecten uit zoals bijvoorbeeld het volledig strippen van een woning. Ook wordt Sloopbedrijf Amsterdam regelmatig ingeschakeld door vertrekkende huurders van kantoren, winkels en bedrijfspanden. Tot onze opdrachtgevers behoren bijvoorbeeld ook makelaars, vastgoed eigenaren, woningbouw verenigingen en meer. Sloopbedrijf Amsterdam is behalve in Amsterdam ook werkzaam in Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Aalsmeer, Alkmaar, Volendam, Hilversum, Badhoevedorp, Bloemendaal, Blaricum, Castricum, Egmond aan Zee, Edam, Ilpendam, Laren, Koog aan de Zaan, Zaanstad, Beemster, Purmerend, Schiphol, Vogelenzang, Zaandijk, en overige plaatsen rondom Amsterdam.