Parketvloer verwijderen

by SloopbedrijfAmsterdamSloopwerk

Parketvloer verwijderen zware klus

parketvloer verwijderen Parketvloer verwijderen in de woonkamer omdat u liever een andere vloer wilt? Een parketvloer is mooi om te zien wanneer deze goed onderhouden is en er nog goed uitziet. Parketvloeren gaan door de regel jaren mee. Het laten leggen is een hele kunst maar een parketvloer verwijderen is ook een zware klus! Een parketvloer wordt over het algemeen volledig gelijmd gelegd.

Neem contact op met Sloopbedrijf Amsterdam voor het verwijderen van parket en alle andere houten vloeren.

Een parketvloer is normaal gesproken geheel gelijmd en soms ook gespijkerd op spaanplaat van een centimeter dik. Dit spaanplaat ligt dan weer geheel gelijmd en soms ook genageld op de betonvloer eronder. Soms worden er ook broodjes gebruikt waar het parket op gelijmd wordt. Hoe dan ook, wij kunnen in ieder geval iedere parketvloer verwijderen, gelijmd of zwevend gelegd. Uw parketvloer verwijderen wij professioneel, netjes en vaak net weer iets goedkoper dan onze concurrentie!

Parketvloer verwijderen werkwijze

parketvloer verwijderenHet hangt een beetje van de soort vloer af hoe wij deze gaan verwijderen. Wanneer het een parketvloer betreft zoals hierboven omschreven, dus volledig gelijmd op spaanplaat, dan gebruiken we onze elektrische breekhamers. In deze breekhamer zit een brede, platte en scherpe beitel. Met deze beitel kunnen we onder het parket komen waardoor we het parket van de vloer kunnen los wrikken of los breken.

Wanneer het een houten vloer betreft die zwevend is gelegd volstaat over het algemeen een breekijzer en een moker.

Parket verwijderen, hoe lang duurt dat?

Hoe lang het duurt om uw parketvloer te verwijderen kunnen wij op voorhand helaas niet zeggen. Uiteraard is het een en ander afhankelijk van het totaal oppervlak maar ook van de legwijze en de gebruikte materialen tijdens het leggen. Het kan zijn dat de vloer er relatief makkelijk uit gehaald kan worden maar ook komt het regelmatig voor dat het verwijderen van een parketvloer 2 dagen duurt. In sommige extreme gevallen moet het spaanplaat wat geheel verlijmd op de betonvloer ligt, van de vloer afgeschraapt worden met onze breekhamers.

Afvoeren parket vloer

parketvloer verwijderen amsterdamAls de parketvloer eenmaal verwijderd is kunnen we beginnen met het opruimen. Al het parket wordt bij elkaar geveegd en per kruiwagen of in speciekuipen naar buiten worden gebracht. Daar wordt het in de door ons geplaatste container of op onze aanhanger gegooid.

Dit afval is overigens best zwaar want vaak zit er nog allemaal cement aan het hout wat het nog zwaarder maakt.

Nadat we al het parket hebben afgevoerd naar buiten gaan we de ruimtes eens goed aanvegen en van alle stof ontdoen. Hierna kan er eventueel meteen begonnen worden met het egaliseren van de vloer.

Egaliseren vloer

Na het verwijderen van uw parketvloer is de kans groot dat uw vloer er niet meer helemaal glad uitziet. Vaak is het bij parket zo dat er een hele goede lijm is gebruikt dat na jaren goed vast is gaan zitten. Hierdoor bestaat de kans dat er stukken van de dekvloer mee worden getrokken tijdens uw parketvloer verwijderen. Wilt u een mooie gladde, strakke vloer terug na het parket verwijderen? Laat dan meteen uw vloer egaliseren door Sloopbedrijf Amsterdam!

Het egaliseren doen wij met egaline. Dit is een vloeibaar gebonden middel dat eenmaal klaargemaakt, uitvloeit over de vloer. Elk kiertje en gaatje zal worden gedicht door de vloeiende egaline. Maar voordat de egaline op de vloer kan behandelen we de vloer eerst voor met een primer. Dit is een hechtmiddel zodat de egaline straks goed blijft hechten aan de vloer. Wat de exacte prijs voor het egaliseren van uw vloer zal zijn kunnen we niet zeggen. Dit hang af van de dikte van de benodigde egaline laag.

Prijs parketvloer verwijderen

Prijs parketvloer verwijderen weten? Om hier een vaste vierkante meter prijs op te geven gaat helaas niet lukken. Zoals hierboven al omschreven is de ene parketvloer de andere niet. Wat wij moeten weten is het totale aantal m2 en hoe de parketvloer gelegd is: is dit gelijmd op spaanplaat, op broodjes of zwevend gelegd? En daarnaast is het ook van belang om te weten waar de parketvloer zicht bevindt: in een woning op de begane grond of in een appartement op 8 hoog?

Om de exacte prijs te kunnen bepalen voor het verwijderen van uw parketvloer hebben we dus informatie nodig. Wij raden u dan ook aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen via ons offerte formulier op de website. Geef zoveel mogelijk informatie op en voeg er eventueel ook een of meerdere fotos aan toe.

[ratings id=”3098″]

SloopbedrijfAmsterdam

Voor al uw sloopwerken groot en klein die voor kunnen komen tijdens een verbouwing of renovatie. Wij kunnen u goed van dienst zijn bij de relatief kleinere sloop klussen zoals een badkamer slopen, vloertegels verwijderen, keuken verwijderen, etc. Daarnaast voeren wij ook grotere projecten uit zoals bijvoorbeeld het volledig strippen van een woning. Ook wordt Sloopbedrijf Amsterdam regelmatig ingeschakeld door vertrekkende huurders van kantoren, winkels en bedrijfspanden. Tot onze opdrachtgevers behoren bijvoorbeeld ook makelaars, vastgoed eigenaren, woningbouw verenigingen en meer. Sloopbedrijf Amsterdam is behalve in Amsterdam ook werkzaam in Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Aalsmeer, Alkmaar, Volendam, Hilversum, Badhoevedorp, Bloemendaal, Blaricum, Castricum, Egmond aan Zee, Edam, Ilpendam, Laren, Koog aan de Zaan, Zaanstad, Beemster, Purmerend, Schiphol, Vogelenzang, Zaandijk, en overige plaatsen rondom Amsterdam.