Vloertegels verwijderen

by SloopbedrijfAmsterdamSloopwerk

Vloertegels laten verwijderen

vloertegels verwijderenVloertegels verwijderen of toch maar laten liggen? Wanneer u bent uitgekeken op uw vloertegels of wanneer u een andere woning heeft gekocht maar de vloer die er in ligt is lelijk, oud of kapot. Hoe dan ook, als u een nieuwe vloer wilt moeten eerst de vloertegels verwijderd worden. De vloertegels in een gemiddeld woonhuis verwijderen wij, afhankelijk van het aantal m2, in één dag.

U kunt alle soorten vloertegels laten verwijderen door Sloopbedrijf Amsterdam:

Plavuizen, natuursteen, travertin, marmer, keramisch, boerenplavuizen, etc. Ook wanneer er vloerverwarming aanwezig is die u wilt behouden is het verwijderen van uw tegelvloer geen enkel probleem. Enkele laag of dubbele laag tegels, gelijmd of in cement: wij verwijderen uw vloertegels netjes en snel. Eventueel ook egaliseren vloer en dekvloer verwijderen.

Werkwijze vloertegels verwijderen

Vloertegels verwijderen en hoe wij dit doen. Allereerst kijken we hoe de vloertegels zijn gelegd. Zijn de vloertegels gelijmd op de vloer of zijn de tegels in cement gezet? Wanneer de vloertegels zijn gelijmd gebruiken we de lichtste breekhamer om de vloertegels te verwijderen. Dit om eventuele beschadigingen aan de vloer en / of de aanwezige vloerverwarming te voorkomen.

Zijn de tegels in cement gezet dan hebben we een wat zwaardere breekhamer nodig. In beide gevallen gebruiken we dus een elektrische breekhamer met daarin een scherpe platte beitel. Deze beitel zetten we tegen de tegel waardoor deze óf los trilt of los breekt van de vloer eronder. De losse stukken tegels kunnen we dan straks allemaal bij elkaar vegen en met de kruiwagen naar buiten brengen.

Vloerverwarming en tegels verwijderen

Ook wanneer u vloerverwarming heeft kunnen wij uw vloertegels verwijderen. We zullen dan nog voorzichtiger te werk gaan om de vloerverwarming niet te beschadigen. Wanneer de vloertegels gelijmd zijn en de vloerverwarming is ook nog eens in de dekvloer gefreesd dan is de kans op beschadiging aan de vloerverwarming nihil. Wanneer de vloertegels in cement zijn gelegd, is er echter wel een kleine kans op beschadiging. Dit ligt over het algemeen aan de kwaliteit en de staat van de cementdekvloer.

Sloopbedrijf Amsterdam houdt dus zeer zeker rekening met uw vloerverwarming tijdens het verwijderen van uw vloertegels. Een kleine geruststelling: in 7 jaar tijd hebben we slechts 3x de vloerverwarming geraakt. In twee van deze gevallen konden we de vloerverwarming zelfs meteen ter plekke repareren. In het andere geval moest er een bedrijf bij komen en was de reparatie in een klein half uurtje gefikst voor slechts € 45,70 euro.

Kosten vloertegels verwijderen

De kosten voor een tegelvloer verwijderen hang van een aantal factoren en omstandigheden af. Zo heeft u hierboven al kunnen lezen dat gelijmde vloertegels relatief makkelijker te verwijderen zijn dan vloertegels die in cement gelegd zijn. Ook de aanwezigheid van vloerverwarming is een factor die mede bepaalt wat de prijs wordt.

En als laatste is het van belang om te weten waar de tegelvloer zich bevindt. Is dit in een woonkamer op de begane grond of betreft het een tegelvloer in een appartement op de zesde verdieping? In het laatste geval kost het dus meer tijd om al het afval naar beneden te brengen met de lift, zal de galerij en lift afgeplakt en/of beschermd moeten worden, etc.

Prijs vloertegels verwijderen per m2

Een vaste prijs per m2 is lastig te zeggen omdat iedere situatie toch net weer even iets anders kan zijn. Een globale richtprijs voor het verwijderen van vloertegels kunnen we hier wel noemen. We zullen hier de vanaf prijzen laten zien voor het verwijderen van zowel vloertegels die gelijmd zijn als voor tegels die in cement zijn gelegd. Met of zonder behoud van vloerverwarming. Let op, dit zijn vanaf prijzen en is mede afhankelijk van het totaal oppervlak en waar de vloer zich bevindt.

  • € 15,00 per m2 plavuizen gelijmd, zonder vloerverwarming
  • € 15,50 per m2 plavuizen gelijmd, behoud vloerverwarming
  • € 16,00 per m2 plavuizen cement gelegd, zonder vloerverwarming
  • € 16,50 per m2 plavuizen cement gelegd, behoud vloerverwarming

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en exclusief kosten afvoer afval (gemiddelde prijs: €150,00maar wel inclusief het opruimen en naar de container brengen van het puin, schoonvegen van de ruimtes en inclusief voorrijkosten, materiaalkosten en eventuele andere overige kosten.

Egaliseren vloer

Wanneer de vloertegels zijn verwijderd kan het zijn dat u de vloer wilt laten egaliseren. Ook dat is mogelijk bij Sloopbedrijf Amsterdam. Wij kunnen uw vloer egaliseren met een laag van 1 mm tot 3 cm dik. Wanneer er zich diepere gaten of scheuren dan 3 cm in de vloer bevinden zullen we dit eerst moeten repareren met cement.

Hierna kan de primer aangebracht worden zodat de egaline zich goed hecht aan de ondervloer. Daarna kan het echte egaliseren beginnen. Na het egaliseren van uw vloer is deze weer helemaal glad en gereed voor een nieuwe vorm van vloerbedekking.

Prijs egaliseren vloer

  • € 16,50 – € 18,00 per m2 egaliseren vloer (afhankelijk van het aantal m² en de benodigde dikte)

Cementdekvloer verwijderen

Behalve alleen de vloertegels verwijderen kunnen we eventueel en indien nodig de hele cementdekvloer verwijderen. Ook als er vloerverwarming in of onder de dekvloer ligt wat eruit mag kunnen we dat voor u verwijderen. Een dekvloer is over het algemeen zo´n 3 tot 6 cm dik en bestaat zoals de naam al doet vermoeden, uit cement.

Maar het verwijderen van een dekvloer kan soms best een zware opgave zijn. Ook voor onze zwaardere breekhamers. Dit alles heeft ermee te maken hoe de dekvloer is gelegd. Is deze zwevend (los) op de betonvloer gelegd of is de dekvloer gebrand op de betonvloer eronder?

Een dekvloer die zwevend is gelegd is vaak aan stukken te trillen met onze breekhamers waarna het een kwestie van opruimen is. Bij dekvloeren die zijn gebrand valt het geregeld tegen om de dekvloer te verwijderen en moeten we een hoop kracht uit oefenen op onze breekhamers. Maar ook een cementdekvloer die gebrand is wordt door Sloopbedrijf Amsterdam gewoon verwijderd!

Vloertegels verwijderen offerte

Wanneer u precies wilt weten wat het in totaal gaat kosten om bij u de vloertegels te verwijderen kunt u het beste een offerte aanvragen via ons offerte formulier. U kunt dan aangeven om hoeveel vierkante meter het gaat in totaal en of er vloerverwarming aanwezig is. Maar ook of het misschien een dubbele laag betreft en verder alle overige zaken die voor ons van belang zijn om te weten. Daarnaast kunt u eventueel ook een of meerdere fotos toevoegen van de vloer.

Zodra wij uw offerte aanvraag hebben ontvangen gaan we hier meteen dezelfde dag nog mee aan de slag. U ontvangt de offerte over het algemeen een uurtje of paar uurtjes later. Maar wegens enorme drukte kan dit wel eens iets langer duren. U ontvangt in ieder geval ALTIJD binnen 24 uur en vrijblijvende offerte voor vloertegels verwijderen. Ga naar het offerte formulier.

[ratings id=”3096″]

SloopbedrijfAmsterdam

Voor al uw sloopwerken groot en klein die voor kunnen komen tijdens een verbouwing of renovatie. Wij kunnen u goed van dienst zijn bij de relatief kleinere sloop klussen zoals een badkamer slopen, vloertegels verwijderen, keuken verwijderen, etc. Daarnaast voeren wij ook grotere projecten uit zoals bijvoorbeeld het volledig strippen van een woning. Ook wordt Sloopbedrijf Amsterdam regelmatig ingeschakeld door vertrekkende huurders van kantoren, winkels en bedrijfspanden. Tot onze opdrachtgevers behoren bijvoorbeeld ook makelaars, vastgoed eigenaren, woningbouw verenigingen en meer. Sloopbedrijf Amsterdam is behalve in Amsterdam ook werkzaam in Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Aalsmeer, Alkmaar, Volendam, Hilversum, Badhoevedorp, Bloemendaal, Blaricum, Castricum, Egmond aan Zee, Edam, Ilpendam, Laren, Koog aan de Zaan, Zaanstad, Beemster, Purmerend, Schiphol, Vogelenzang, Zaandijk, en overige plaatsen rondom Amsterdam.