Caravan slopen heel NL

caravan slopen amsterdamCaravan slopen en plek schoon en leeg opleveren? Ieder jaar weer krijgen we tientallen aanvragen voor het laten slopen van caravans. Stacaravans en chalets en soms een vakantiehuisje. Het slopen van caravans doen we op campings en vakantieparken door het hele land en in België.

Ook voor het laten slopen van stacaravan, chalet of vakantiehuisje bent u bij Sloopbedrijf Amsterdam aan het juiste adres!

Een caravan slopen kan om diverse redenen. Zo kan het zijn dat u het kamperen helemaal beu bent of dat uw gezondheid het niet meer toe laat. Een andere reden kan zijn dat de caravan te oud is geworden, u kunt het stageld niet meer opbrengen of omdat de camping helemaal gaat sluiten en alles er af moet. Wij zorgen dat uw caravan wordt afgevoerd en dat de plek netjes leeg en schoon wordt opgeleverd.

Stacaravan slopen

Een stacaravan slopen lijkt een eenvoudige klus maar dit valt in de praktijk behoorlijk tegen. Aan de buitenkant lijkt het een grote blikken doos maar eenmaal begonnen met slopen komen er zaken tevoorschijn die veel werk en tijd kosten. Daarnaast komt er een behoorlijke hoeveelheid afval vrij tijdens de sloop van een stacaravan.

Het begint al met het dak van uw stacaravan. Wanneer er geen dakbedekking op het dak van uw stacaravan ligt is er niet zoveel aan de hand.

caravan slopen chaletMaar we komen regelmatig ook stacaravans tegen die voorzien zijn van een laag bitumen welke in de loop der jaren en met de brandende zon er telkens op, goed vast is gaan zitten. Ook zien we vaak dat er meerdere lagen dakbedekking over elkaar heen zijn gelegd, we hebben het zelfs ooit een keer meegemaakt dat er maar liefst 7 lagen dakbedekking op de caravan lagen.

Vergeet niet dat de wanden aan de buitenkant vaak van aluminium zijn, eventueel afgewerkt met hout of kunststof schroten. Aan de binnenzijde zit vaak triplex of een andere soort wandbekleding. Er tussen zit een geraamte van houten balkjes en een hoop isolatiemateriaal. Het zelfde geldt ook voor de vloer: tapijt, laminaat of vinyl op houten platen, daaronder isolatie materiaal en aan de onderkant ziten weer dikke houten platen.

Chalet slopen

chalet slopen amsterdam Het slopen van een chalet zal net zo gaan als hierboven omschreven. Echter komt er in dit geval vaak veel meer afval vrij vanwege de afmetingen. Vaak komt het voor dat het 2 aan elkaar geschakelde stacaravans betreft of een grote stacaravan die flink is uitgebouw.

Daarnaast zijn bijna alle chalets aan de buitenkant bekleed met hout of kunststof. De werkzaamheden zijn hetzelfde als bij een stacaravan slopen maar hou wel rekening met meer afval en dus iets hogere afvalkosten.

Plaats schoon opgeleverd

Wanneer een stacaravan of chalet gesloopt en verwijderd moet worden is het vaak de bedoeling dat de plaats weer helemaal leeg en schoon wordt opgeleverd aan het vakantiepark, de camping-beheerder of camping eigenaar. Sloopbedrijf Amsterdam kan daar voor zorgen. Daarom verwijderen ook allerlei andere zaken, denk bijvoorbeeld aan het afbreken en/of verwijderen van:

 • inboedel
 • aanbouw
 • schuur
 • terras
 • hekwerk
 • metselwerk
 • beplanting
 • vijver
 • etc

Camping en vakantieparken

stacaravan slopenCaravan, stacaravan en chalet slopen doen wij op campings en vakantieparken door het hele land. Over het algemeen kan dit vrijwel meteen na het camping seizoen dus van September / Oktober tot en met Februari / Maart. Dan zijn de meeste campings gesloten en kunnen we de caravan slopen zonder overlast te bezorgen aan de mede kampeerders. Er zal een grote container of bus met grote aanhanger dichtbij de caravan geplaatst worden zodat we niet de hele camping over hoeven met al het afval. De plaats wordt opgeleverd zoals de camping of het vakantiepark dit graag wil.

Wat kost een caravan slopen

Wat een caravan slopen kost is hier moeilijk te zeggen. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen bestaat er veel verschil in de aard van de werkzaamheden en uiteraard ook in de afmetingen. Zo is een simpele toercaravan van pak hem beet 5 meter natuurlijk goedkoper dan het laten slopen van een stacaravan van 10×3. Maar het slopen van een stacaravan is natuurlijk weer goedkoper dan het laten slopen van een chalet van 50 – 60 vierkante meter. Daarnaast zijn de afvalkosten de afgelopen jaren flink gestegen. Hieronder een para richtprijzen voor het slopen van een caravan of chalet.

 • Toercaravan slopen inclusief afvoer: € 550,00 – € 800,00 euro
 • Stacaravan slopen inclusief afvoer: € 1350,00 – € 2500,00 euro
 • Chalet slopen inclusief afvoer: € 1450,00 – € 3500,00 euro

Caravan slopen en oud ijzer

Als laatste is het ijzeren onderstel aan de beurt. Vaak wordt er gedacht dat dit voor ons een goudmijn is i.v.m. het oud ijzer, net als het aluminium trouwens. Nou daar kunnen we meteen kort over zijn: oud ijzer levert ongeveer 10 – 12 eurocent per kilo op en aluminium iets van 0,70 – 0,80 eurocent per kilo.

Het aluminium van een gemiddelde stacaravan levert zo´n 35-50 kilo aluminium op. Om het onderstel van een gemiddelde stacaravan in stukken te slijpen hebben we ongeveer 3 tot 5 slijpschijven nodig. Om het onderstel in hanteerbare stukken te slijpen zijn we ca 2 tot 3 uur bezig met 2 man. Reken daar de brandstof bij op die we kwijt zijn naar het metaal recycling bedrijf in de regio en tel maar uit de winst. Denk dat we misschien net een gehaktbal met een colaatje kunnen halen bij het tankstation.

Prijs caravan slopen

Om de prijs te kunnen bepalen voor een caravan slopen in uw specifieke geval hebben we meer informatie nodig dan bijvoorbeeld alleen de afmetingen. Zo willen we graag weten hoeveel lagen dakbedekking, inboedel aanwezig of niet, schuur, aanbouw, tegels, etc. Hoe meer informatie u ons kunt geven hoe beter (en scherper) wij de kosten kunnen inschatten. Wanneer u fotos heeft kunt u deze ook toevoegen aan uw offerte aanvraag. Dan hebben we meteen een goed beeld van de caravan of de chalet en kunnen we de prijs gaan bepalen.

Offerte caravan slopen

Een offerte caravan slopen aanvragen is bij sloopbedrijf Amsterdam altijd gratis en geheel vrijblijvend en het verplicht u verder ook tot helemaal niets. Onze offertes zijn tevens voorzien van een vaste lage prijs die geheel inclusief alle kosten is. Dus manuren, materiaalkosten, reiskosten, containers, stortkosten afval, etc. Geen addertjes onder het gras, eerlijke afspraken! Ga naar het offerte formulier.

[ratings id=”3032″]

SloopbedrijfAmsterdam

Voor al uw sloopwerken groot en klein die voor kunnen komen tijdens een verbouwing of renovatie. Wij kunnen u goed van dienst zijn bij de relatief kleinere sloop klussen zoals een badkamer slopen, vloertegels verwijderen, keuken verwijderen, etc. Daarnaast voeren wij ook grotere projecten uit zoals bijvoorbeeld het volledig strippen van een woning. Ook wordt Sloopbedrijf Amsterdam regelmatig ingeschakeld door vertrekkende huurders van kantoren, winkels en bedrijfspanden. Tot onze opdrachtgevers behoren bijvoorbeeld ook makelaars, vastgoed eigenaren, woningbouw verenigingen en meer. Sloopbedrijf Amsterdam is behalve in Amsterdam ook werkzaam in Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Aalsmeer, Alkmaar, Volendam, Hilversum, Badhoevedorp, Bloemendaal, Blaricum, Castricum, Egmond aan Zee, Edam, Ilpendam, Laren, Koog aan de Zaan, Zaanstad, Beemster, Purmerend, Schiphol, Vogelenzang, Zaandijk, en overige plaatsen rondom Amsterdam.